7 Mayıs 2014 Çarşamba

İzmirCon'14

Geçtiğimiz hafta sonu 2 gün boyunca İzmirCon'daydım. Bu katıldığım üçüncü Con oldu. İlkine Efe ile pek bir beklentimiz olmadan, biraz da sıkıntıdan gitmiştik. Ama hiç beklemediğimiz bir şekilde gelişti. Benim uzun senelerdir arkadaş baskısına rağmen kaçındığım, Efe'nin ise istediği ama kiminle oynarım çekincesinden uzak durduğu Warhammer'a başlamamıza ön ayak oldu. Açıkçası İzmir'de görmeyi beklemediğim aynı zevkleri paylaştığımız, birbirinden güzel insandan oluşan bir topluluk ile tanıştık. Bu sayede artık herhalde oynayamam dediğim FRP'ye geri dönüş yaptım.



Bu sene, hem daha fazla insanı tanımam hem de Efe'nin oyunlarda görevli olması nedeniyle 2 günümüz dolu dolu Con'da geçti. Katılımcı sayısı beklenenin çok üzerindeydi. 1500 kişi diyorlar ki çok iyi bir rakam. Her sene bir önceki seneye göre katılımcı sayısı katlanarak artıyor. Bu profesyonel bir organizasyon değil, her hangi bir kar amacı yok. Tamamen gönüllülerin çabasıyla yapılıyor ki gerçekten inanılmaz emek veriyorlar. Hani para verip yaptıramazsın. İşte çok seven insanlar tarafından çok sevilerek yapıldığı için de çok samimi, çok güzel bir organizasyon oldu. Tabi ki gönül ister ki ComicCon gibi Con'lar yapabilelim ama yani yaşadığımız ülkeyi düşününce insan elindekiyle mutlu olmayı bilmeli.



FRP, Magic, Warhammer, X - Wing, Flame of Wars, LOL,... Bir ton değişik etkinlik vardı. Ama ne yalan söyleyeyim girince ilk dikkat çeken genç arkadaşların Cosplay'leriydi. Yani şimdi o yaşlarda olsam kesin bende yapardım. İnsan birbirinden değişik kostümü görünce fena özeniyor. Tepekule'nin önünden geçen ve Cosplay'lerin ne olduğunu bilmeyen insanların attığı bakışlar ise paha biçilemez :D




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder